به گزارش تحریریه، از دید تکنیکال ها نیز شاخصکل بورس پس از سقفی که در ۱۹ دی ثبت شد، وارد یک کانال نزولی کوتاهمدت شدهاست که بارها در این کانال نوسان کردهاست. با تشکیل الگوی سر و شانه در اوایل بهمنماه مشخص بود که همزمان با حضور ترامپ در کاخسفید ریسکهای سیستماتیک افزایش و روند نزولی پیشروی بازار است.
بهنظر میرسد این روند نزولی در کانال مذکور تا زمان شکست سقف این کانال ادامه داشته باشد. بنابراین به نظر می رسد که در ماه پایانی سال انتظار بازگشت رونق به بازار سهام چندان توجیه نداشته باشد.
از آنجا که صندوق های سهامی، نماد و نشانگر کل بازار سهام به شمار می روند در این گزارش شاخص های آماری این صندوق ها به عنوان نماگرهای بازار سرمایه مورد تحلیل و بررسی قرار خواهند گرفت.
روند نزولی ارزش معاملات صندوق های سهامی که از هفته قبل شروع شده بود، در روز اول هفته معاملاتی اخیر با کاهش زیاد به سطح ۷۴۰ میلیارد تومان و ثبت رقم کمتر از هزار میلیارد تومان رسید، که البته در دو روز بعدی صعودی و در دو روز آخر هفته در محدوده ۲۳۰۰ میلیارد تومان تثبیت شد.
روند خروج نقدینگی از صندوق های سهامی که هفته قبل شدت گرفته بود، در هفته اخیر اگر چه تنها در روز پایانی معاملات، مثبت بود اما در سایر روزهای هفته نیز خروج پول هر روز کمتر از روز قبل شد و در این شاخص می توان گفت اندکی بهبود و امیدواری دیده می شود.
همچنان سرانه فروش در روزهای معاملاتی هفته قبل به جز یک روز از سرانه خرید بالاتر بود و در روزهای نخست هفته شکاف آنها بسیار زیاد بود. در شرایط رکود بازار طبیعی است که سرانه فروش بالاتر از سرانه خرید باشد.
به تبع کاهش شدید ارزش معاملات صندوق های سرمایه گذاری در روزهای ابتدائی هفته معاملاتی اخیر، ارزش خرید و فروش حقیقی نیز کاهش قابل ملاحظه ای داشت که البته در سایر روزهای هفته تا حدودی افزایش یافت و در تمام روزها برتری ارزش فروش بر خرید مشاهده می شود( البته به جز روز پایانی معاملات).
در هفته معاملاتی اخیر حباب منفی صندوق های سهامی افزایش و دارا یکم همچنان بیشترین حباب منفی قیمتی را به خود اختصاص داده است. صندوق های دارای بیشترین حباب منفی ۶ تا منفی ۷ درصد از گروه صندوق های اهرمی هستند.
در هفته معاملاتی اخیر، هیچکدام از صندوق های بزرگ سهامی حباب مثبت قیمتی نداشتند. حباب منفی حاکی از ارزندگی صندوق و داشتن پتانسیل رشد قیمت در آینده می باشد.
پایان/
نظر شما